Klar tale fra Brevik før sesongens første økt: – Vi må fokusere mer på det vi kan gjøre noe med på banen, ikke alt annet

– Vi må fokusere mer på det vi gjør på banen, og ikke blande oss opp i alt annet, kommer det knallhardt fra Stian Brevik. Onsdag var han på plass på Haslums første fellesøkt etter en måneds lang ferie.

Brevik kom til trening (nesten) direkte fra Italia hvor han har tilbragt nesten hele ferien.

Onsdag var det null sympati å få hos trenerne da sesongen ble kastet i gang i Nadderud Arena. Løp, løp og løp sto på programmet for det som så ut til å være godt trente spillere.

– Det er deilig å være tilbake, hyggelig å møte gutta – selv om man kanskje skulle vært ute når man titter ut av vinduet, smiler Brevik og hinter til solen og graderstokken som viste rundt 30 grader.

For inne i Nadderud Arena gikk det hardt for seg fra første sekund. Spillere slang hverandre veggimellom og la ingenting mellom i duellene.

– Vi brukte hele forsommeren på å komme i god fysisk form, og det føler jeg vi har lyktes med. Nå håper jeg at vi får spille litt håndball og blir bedre på det også, gliser han, vel vitende om at morgendagen består av to økter – styrke på formiddagen, rundet av med løp på ettermiddagen.

Forventinger

Brevik omtaler fjorårssesongen til Haslum som «bøtte rævva» og lover at man ikke skal gå i samme spor en sesong til.

– Jeg synes vi har forsterket oss veldig. Forrige sesong var det ikke mye som skilte oss fra å stikke av med to poeng i tette og jevne oppgjør, nå føler jeg vi har stallen og bredden til å avgjøre slike kamper i vår favør. Det er kun små detaljer, og der skal vi være når vi kaster i gang sesongen i september, sier han.

Han forteller at det har vært en grundig evalueringsprosess innad i klubben etter fjorårets svake resultater.

– Vi må heve kvaliteten på trening og i kamp, og vi må fokusere mer på det vi kan gjøre noe med på banen, og ikke alt annet. Nå har vi hatt en fin evalueringsprosess som jeg håper vi har fått nytte av. Vi er blitt kjent med hverandre på andre måter enn tidligere, og vi har turt å si hva man mener, hva som forventes og kreves.

Haslum-sjef Sten Stockfleth var også glad for å være tilbake på hjemmebane igjen.

– Vi har veldig lyst til å revansjere oss etter fjorårets sesong. Nå har vi lagt litt nye planer på enkelte ting, røper han, uten å gå mer inn på temaet.

– Alle må heve seg et hakk, fra trenere og ledere til spillere. Nå har vi fått inn noen spillere som jeg tror kommer til å sette sitt preg på Haslum på hver sin måte. Erfaringen til Binai kan være med på å heve bunnivået vårt, samtidig som han er en spiller som selvsagt også løfter toppnivået. Aleksander Selmar kommer til å bli en spiller som overrasker hele eliteserien i år, sier Stockfleth og smiler lurt.